Magyar English

BLACK-STOP WS
NÖVÉNYI ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZÓ
TAKARMÁNY-ADALÉKANYAG ELŐKEVERÉK

 

ÖSSZETÉTEL:
Illó olajok keveréke
Dextróz

LEÍRÁS: A pulykák fertőző vakbél- és májgyulladását, az úgynevezett blackhead betegséget egy egysejtű élősködő, a Histomonas meleagridis okozza. A kórokozó terjedését és az állatok fertőződését a vakbélben élősködő fonálféreg, a Heterakis gallinarum segíti. A Heterakis gallinarum fertőzőképes petéjével jut az élősködő a fogékony állatok bélcsatornájába.

A betegség elleni védekezés kiemelt jelentőségű az általa okozott jelentős gazdasági károk miatt, mivel a fertőzés megjelenésével az állatoknak csökken a testtömeg-gyarapodása és takarmány-értékesülése (konverziója), valamint vérszegénység tünetei lépnek fel. Mindezek hozzájárulnak a védekezőképesség (immunitás) csökkenéséhez, és az állomány állapotának gyors leromlásához. A készítmény magas illóolaj-tartalma szelektíven gátolja a Histomonas meleagridis elszaporodását, és így a betegség kialakulását. 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Az előkeverék folyamatos etetésével nagymértékben csökkenthető a blackhead betegség előfordulása. A készítmény használatával kedvezően befolyásolható a baromfi bélflórájának összetétele. BIOTÁPOK GYÁRTÁSÁRA IS FELHASZNÁLHATÓ!

ALKALMAZÁS MÓDJA: Itatóvízbe keverve.

CÉLÁLLAT: Pulyka, gyöngyös.

ADAGOLÁS: A készítményt 0,5 ezrelékes (0,5 g / liter itatóvíz) koncentrációban folyamatosan kell itatni, míg fennálló betegség esetén 1,0 ezrelékes (1 g / liter itatóvíz) koncentrációban (7-10 nap) kell alkalmazni. Szükség esetén bármilyen gyógyszerrel együttesen is adagolható.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónap.

KISZERELÉS: 20 kg-os zsákban.