Magyar English

BLACK-STOP WS

Növényi illóolajokat tartalmazó itatásos

ELŐKEVERÉK

 

ÖSSZETÉTEL:

Aroma anyagok

Illóolajok keveréke

Technológiai adalékanyagok

Emulson (E484)

Vivőanyag

Dextróz

 

LEÍRÁS: A pulykák fertőző vakbél- és májgyulladását, az úgynevezett blackhead betegséget egy egysejtű élősködő, a Histomonas meleagridis okozza. A kórokozó terjedését és az állatok fertőződését a vakbélben élősködő fonálféreg, a Heterakis gallinarum segíti. A Heterakis gallinarum fertőzőképes petéjével jut az élősködő a fogékony állatok bélcsatornájába.

A betegség elleni védekezés kiemelt jelentőségű az általa okozott jelentős gazdasági károk miatt, mivel a fertőzés megjelenésével az állatoknak csökken a testtömeg-gyarapodása és takarmány-értékesülése (konverziója), valamint vérszegénység tünetei lépnek fel. Mindezek hozzájárulnak a védekezőképesség (immunitás) csökkenéséhez, és az állomány állapotának gyors leromlásához. A készítmény magas illóolaj-tartalma szelektíven gátolja a Histomonas meleagridis elszaporodását, és így a betegség kialakulását.

 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Az előkeverék folyamatos etetésével nagymértékben csökkenthető a blackhead betegség előfordulása. A készítmény használatával kedvezően befolyásolható a baromfi bélflórájának összetétele. BIOTÁPOK GYÁRTÁSÁRA IS FELHASZNÁLHATÓ!

 

ALKALMAZÁS MÓDJA: Itatóvízbe keverve.

 

CÉLÁLLAT: Pulyka, gyöngyös.

 

ADAGOLÁS: A készítményt 0,5 ezrelékes (0,5 g / liter itatóvíz) koncentrációban folyamatosan kell itatni, míg fennálló betegség esetén 1,0 ezrelékes (1 g / liter itatóvíz) koncentrációban (7-10 nap) kell alkalmazni. Szükség esetén bármilyen gyógyszerrel együttesen is adagolható.

 

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

 

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

 

MUNKA- és KÖRNYEZETVÉDELMI ELŐÍRÁSOK: Az előkeverék alkalmazásakor egyéni védőfelszerelés használata szükséges, az általános munkavédelmi szabályokat kell betartani.

 

FIGYELMEZTETÉS: Csak takarmányozási célra! Gyermekek elől elzárandó!

 

KISZERELÉS: 20 kg-os triplex-fólia zsákban.

 

GYÁRTÓ: Pharmatéka Preventive Kft - 2658 Pusztaberki, Kossuth u. 20. Tel: +36-35-592050+36-35-592050

 

AZ ÜZEM NYILVÁNTARTÁSI SZÁMA: αHU 12 1 0001312 1 00013

 

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban a gyártástól számított 12 hónap.