Magyar English

AUTOPLEX-G Zn 25%
NYOMELEM KOMPLEXET TARTALMAZÓ
TAKARMÁNY-ADALÉKANYAG ELŐKEVERÉK

 

LEÍRÁS: A cink a kelát-komplex formának, valamint a jelenlevő élesztő fehérjének köszönhetően a cink bélből való felszívódása nagymértékben javul.
A cink a szervezetben több mint 120 metalloenzim szerkezeti eleme. Részt vesz a nukleinsavak és a fehérjék szintézisében, ezáltal a növekedésben, a sebgyógyulásban, valamint az inzulin térszerkezetének kialakításában.
Hiányában károsodnak a gyors sejtosztódású szövetek. Hiánya parakeratózist, hámregenerációs zavarokat, tollképződési zavarokat, szaporodásbiológiai zavart, csökkent keltethetőséget, csontrendszer fejlődési zavarokat okoznak.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Különösen a gyengén savas gyomorbeli emésztéssel bíró háziállatok (malac, borjú, szarvasmarha) valamint zúzógyomorral rendelkező haszonállatok részére ajánlott, a mikroelem ellátás biztosítására. Bio-takarmányok gyártására is felhasználható!

CÉLÁLLAT: sertés, szarvasmarha, juh, kecske, baromfi, ló.

ALKALMAZÁS MÓDJA: takarmányba keverve.

ADAGOLÁS: Egyedi receptura alapján, legfeljebb a Takarmánykódex előírása szerint a takarmányokhoz megadott maximális iontartalommal. Az állattal megetetett takarmány maximális Zn tartalma nem haladhatja meg a 150 mg/tak.kg-ot.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónap.

KISZERELÉS: 20 kg, zsákban.