Magyar English

 DIARR-STOP S FORTE
SERTÉSEK RÉSZÉRE BÉLFLÓRA STABILIZÁLÓ
TAKARMÁNY-ADALÉKANYAG ELŐKEVERÉK

      

LEÍRÁS: A fehérje emésztés alapfeltétele a megfelelő mennyiségű sósav és hasnyál termelődése a gyomorban, ill. a hasnyálmirigyben. Az átmenet nélküli, magasabb fehérje tartalmú takarmány etetésével a fehérje emésztésének zavarán kialakuló súlyos hasmenéses megbetegedés léphet fel. Ilyenkor a relatív sósav-hiány miatt a pepszin nem aktiválódik, ezért a fehérje emésztés nem zajlik le megfelelően . A kevés sósav miatt a rothasztó baktériumok nem pusztulnak el és ezek már a vékonybélben megindíthatják a fehérjék gázképződéssel járó lebontódását. A hasnyálmirigy fehérjebontó enzimjeinek hiányos termelődése miatt romlik a vékonybélbeli fehérjeemésztés. Mindezek következtében nagy mennyiségű, rothadásnak indult fehérje halmozódik fel a vékony- és később a vastagbélben. A rendellenes fehérje-bomlástermékek tovább kedveznek a rothasztó, proteolitikus baktériumok elszaporodásának. Toxikus anyagok keletkeznek és halmozódnak fel a bélen, ill. szívódnak onnan fel. A képződő toxikus anyagok, a felszabaduló ammónia és gáznemű bomlástermékek izgató hatására vékony- és vastagbél eredetű súlyos hasmenés alakul ki. A bélflóra összetétele rossz irányba változik, pathogen baktériumok nagyfokú felszaporodása várható.

Az illó olajok étvágygerjesztő hatásuk révén egyszerre növelik a takarmányfogyasztást és az emésztőnedv-elválasztást. Kifejezett a baktericid (baktériumölő) hatásuk.

A szelídgesztenye kivonat magas csersav tartalmánál fogva edzi a bél nyálkahártyáját, ami kedvező a hasmenés kialakulásakor. A kivonat védőbevonatot hoz létre a bél nyálkahártyáján, csökkentve ezzel a káros anyagok felszívódását. Ha már kialakult a hasmenés, a nyálkahártyára gyakorolt hatása miatt a bélcsatorna üregébe kevesebb váladék választódik ki. Kisfokú baktericid hatása révén kedvezően befolyásolja a bélflóra összetételét.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: A készítmény használatával kedvezően befolyásolható a sertések emésztőrendszerének működése, a bélflóra összetétele, amely javítja a termelési mutatókat.

CÉLÁLLAT: sertés

ALKALMAZÁS MÓDJA: Takarmányba keverve.

ADAGOLÁS: 1 kg DIARR-STOP S FORTE / 1 tonna takarmány (0,1%-os koncentrációban). Bármilyen gyógyszerrel együttesen is adagolható. Az előkeverék az előírt adagolással folyamatosan alkalmazható (a hízóba állítástól a levágásig).

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónap.

KISZERELÉS: 20 kg-os zsákban.