Magyar English

BY PASS KOLIN 60
BENDŐEMÉSZTÉSTŐL VÉDETT,  KOLIN TARTALMÚ
TAKARMÁNY-ADALÉKANYAG ELŐKEVERÉK

 

LEÍRÁS: Kérődző állatoknál nagy jelentősége van a bendőben fermentálódó anyagokon kívül azoknak a zsíroknak, fehérjéknek, aminosavaknak és vitaminoknak, melyek védelmet kapnak a bendőbeli mikrobiális fermentációval szemben. Ezek, a felületi védőréteggel bevont úgynevezett by pass anyagok, melyek az emésztőtraktus későbbi szakaszaiban emésztődnek meg és szívódnak fel, közvetlenül az állat vérkeringésébe jutnak. 
A kolin nélkülözhetetlen a májban lejátszódó zsíranyagcsere folyamataiban, a máj méregtelenítő funkciójában és az idegrendszer működésében. Hiányában a máj elzsírosodik és ketózis jöhet létre, csökken a tejhozam, a tejzsír és tejfehérje tartalom. Hiánytünetei közé tartozik a gyengeség és az étvágytalanság is. A megfelelő kolin-ellátottság az ellés körüli időszakban a legfontosabb.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: A készítmény használata ajánlott az intenzíven termelő kérődző állatoknál. Használatával elkerülhető az elléskor fellépő zsírmáj-szindróma és ketózis kialakulása. 

CÉLÁLLAT: Szarvasmarha, juh, kecske.

ALKALMAZÁS MÓDJA: Takarmányba keverve.

ADAGOLÁS: Általános adagolás 15-25 g /nap/ állat.
A készítmény etetését az ellés előtt 3 héttel kell elkezdeni 15 g / 500 ttkg / nap adagban, majd az ellést követően 60 napig folyamatosan, 25 g / 500 ttkg / nap adagban.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban a gyártástól számított 12 hónap.

KISZERELÉS: 20 kg zsákban.