Magyar English

HEPASTRONG

Baromfi és sertés részére májműködést segítő és toxinkötő

takarmány-adalékanyag

előkeverék

 

Felhasználási javaslat: A Hepastrong egy új hatékony májvédő készítmény. A termék gátolja a mérgek felszívódását, megakadályozza a májsejtek elfajulását. A károsodott sejtekben a szilimarin fokozza a fehérje szintézist és normalizálja a foszfolipid metabolizmust. Mivel a készítménynek magas a hepatocytákhoz való affinitása, alkalmas a szabad gyökök megfogására. Stabilizálja a májsejt membránok állapotát, megakadályozza a mérgek bejutását a sejtekbe. Fokozza a májenzimek termelődését. Energia dús anyagok (pl. lecitin) jelenlétében növeli a máj méregtelenítő hatását. Illóolajok jelenléte képes a hatást fokozni.

A készítmény használatát különösen penész- és gombatoxinok jelenléte esetén, folyamatos adagolással, májvédelem céljából ajánljuk alkalmazni. Alkalmazása növeli az állatok vitalitását és erősen csökkenti a vágóhídi májkobzások mennyiségét.

A készítmény használata ajánlott a megfelelő kolin ellátottság érdekében, különösen az intenzív takarmányozás időszakában, valamint toxikózisok elleni preventív, ill. terápiás beavatkozások kiegészítő kezelésként. Az aktív kolin - klorid nagymértékben segíti a máj méregtelenítő tevékenységét. Klinofeed® tartalmánál fogva csökkenthető az állatok toxinterhelése.

 

Célállat: sertés, baromfi

 

Adagolás: Baromfi részére: 500 g-ot 1 tonna táphoz keverni, legalább 3 – 4 hétig

Sertések részére: 500-1000 g-ot 1 tonna táphoz keverni, legalább 3 – 4 hétig.

 .

A takarmányok toxinterhelése esetén a termék folyamatos etetése ajánlott!

 

Tárolás: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

 

Munka és környezetvédelmi előírások: Az előkeverék alkalmazásakor az egyéni védőfelszerelés használata szükséges, az általános munkavédelmi szabályokat kell betartani. A bőrre került készítményt szappanos meleg vízzel le kell mosni. A kiürült csomagolóanyagot, szermaradványt az általános hulladékkezelési eljárásnak megfelelően kell kezelni.

 

Figyelmeztetés: Csak takarmányozási célra! Gyermekek elől elzárandó!

 

Kiszerelés: Triplex zsák

 

Gyártó: Pharmatéka Preventive Kft., H-2658 Pusztaberki, Kossuth u. 20. Tel.: 35/592050

 

Az üzem nyilvántartási száma: α HU 12 1 00013